Boagiu îl bate pe Ceauşescu: Promite 65 de staţii de metrou noi în 10 ani

Metrorex a inaugurat vineri două staţii noi de metrou, Jiului şi Bazilescu, prin care este extinsă Magistrala 4, investiţie estimată la 72,5 milioane euro, din fonduri de la buget, iar în următorii doi ani preconizează că se vor finaliza alte două staţii pe aceeaşi Magistrală.

„Sper să renunţăm la politica prin care începem mii de lucrări fără a le termina şi vrem să demonstrăm că suntem în perioada recuperării întârzierilor. Intenţionăm ca, în următorii 10 ani, să inaugurăm alte 65 de staţii noi de metrou, cu o investiţie de 8,5 miliarde euro„, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, cu ocazia inaugurării celor două staţii.

Ceauşescu a făcut 40 de staţii

Lucrările de construcţie la metroul bucureştean au fost demarate în anul 1975, iar prima linie a fost inaugurată în 1979, între Timpuri Noi şi Semănătoarea. Din 1975 până la sfârşitul anului 1989 au fost finalizate 40 de staţii de metrou.

 


Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a precizat că planurile de dezvoltare vizează extinderea reţelei de metrou la 120 de km, de la 67 km în prezent. Udrişte a mai spus că, în următorii doi ani, Magistrala 4 va fi prelungită cu alte două staţii, Laminorul şi Străuleşti. De asemenea, până la finele verii vor începe lucrările pentru tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, a mai spus Udrişte.

„Pe Magistrala 4 trenurile vor circula la fiecare opt minute, iar în cele două staţii au fost instalate primele automate de bilete. Staţiile sunt în garanţie în următorii cinci ani, astfel că, în această perioadă, ele nu vor dispune de spaţii comerciale”, a precizat directorul Metrorex.

Lucrările la cele două staţii au fost începute în 1986-1987. „Lungimea traseului obiectivului este de 2,62 km şi are două staţii Jiului (Pajura) şi Parc Bazilescu. Finanţarea a fost asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, potrivit MTI.

Lucrările de structură a tunelelor şi a celor două staţii aferente au fost finalizate în partea a doua a anului 2010, iar lucrările privind finisajele şi montajul echipamentelor au început în cursul lunii ianuarie 2011.

Magistrala 4 de metrou avea până vineri patru staţii (Gara de Nord 2, Basarab 2, Griviţa şi 1 Mai).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed