x


  • EUR
    4.8387
    USD
    4.3203
string(13) "sportsanatate"

Boala de care suferă DOUĂ MILIOANE de români

Un studiu făcut printre angajații din orașe arată că 9 din 10 au nevoie de mai multă odihnă. O situație despre care specialiștii spun că apare atunci când nu există un echilibru între viaţa profesională și cea personală.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.10.2019, 9:30

Aproape 2 milioane de români, cu vârste între 18 şi 55 de ani, suferă de oboseală funcţională, conform Barometrului oboselii. Psihologii spun că acest tip de extenuare apare atunci punem serviciul pe primul loc şi ne lăsăm pe noi pe ultimul, însă şi atunci când jobul ne consumă tot timpul, scrie digi24.ro. 

 

Din cei 92% dintre români care se simt constant epuizaţi, doar o mică parte au apelat la ajutor specializat, în timp ce unii s-au odihnit mai mult, iar alţii au început să ia suplimente alimentare:

 

-Acum, ţinând cont că la locul de muncă stai de la 8 până la 9, 10, 11 ore, în funcţie de lcoul de muncă pe care-l ai, trebuie să ţinem un pic cont şi de lucrurile pe care le faci ulterior.

 

-Ar trebui să avem timp şi pentru familie, pentru cei dragi, pentru noi.

 

Oboseala funcţională nu se ameliorează nici după o perioadă de concediu mai lung, iar dacă nu este tratată, se poate agrava, spun specialiştii.