Boc este încrezător că reducerea TVA la alimentele de bază va fi respinsă de către Cameră

0
Boc este încrezător că reducerea TVA la alimentele de bază va fi respinsă de către Cameră

“Proiectul de lege va veni la Camera Deputaţilor şi, din nefericire, nu are acoperire bugetară. Toţi specialiştii consultaţi au spus faptul că nu conduce la scăderea preţului, aşa cum am dori”, a spus Emil Boc.

 

Întrebat dacă nu există riscul unei defecţiuni în plenul Camerei care să ducă totuşi la adoptarea legii, Boc a răspuns: “S-a întâmplat vreodată ca, după o discuţie consistentă, să avem un alt punct de vedere? Nu”. Primul-ministru a apreciat că reducerea TVA nu rezolvă problema preţului alimentelor. “Priorităţile Guvernului sunt de a găsi soluţii ca în plan intern să stimulăm producţia internă şi să avem hrană pentru români prin măsuri care privesc depozitele agricole, cadastrarea teritoriului naţional, sprijinirea întreprinzătorilor. Deci cu măsuri concrete, nu cu soluţii care nu duc la scăderea preţurilor”, a mai spus premierul.

 

Plenul Senatului a menţinut săptămâna trecută prevederea privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază, votând propunerea de respingere a cererii de reexaminare formulată de preşedinte, cu 53 de voturi pentru, în timp ce 46 dintre senatori s-au împotrivit, iar unul s-a abţinut.