Boc vrea taxe suplimentare pentru lux

„In acest moment din datele pe care le avem nu sunt necesare alte măsuri suplimentare şi cred că putem face faţă situaţiei din momentul de faţă. Evident asta nu înseamnă că nu taxăm luxul cum am taxat pe cei cu mai multe casem pe cei cu maşini de lux, acest lucru se va produce în continuare”, a declarat premierul.

Analiştii economici apreciază că nu vor fi probleme cu eliberarea următoarei tranşe din acordul de împrumut cu FMI. Pentru 2011 aceştia estimează că va fi însă nevoie de o modificare a cotei unice pentru a ne putea integra în ţinta de deficit agreată. De altfel, Ministrul finantelor Sebastian Vădescu a declarat recent că sistemul de impozitare în România va trebui regândit.

Emil Boc a mai spus că va fi menţinut TVA de 5% pentru construcţia de locuinţe sociale şi de 9% pentru medicamente. De asemenea, a subliniat importanta folosirii mecanismului garanţiilor guvernamentale pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii.

„Am luat decizia în Guvern să sprijinim asociaţiile de locatari să ia uşor credite de la bănci cu garanţia statului să poată reabilita termic blocurilor de locuit”, a mai precizat Emil Boc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed