AcasăEconomieBoeing a livrat 216 de avioane în primul semestru, în creştere cu...

Boeing a livrat 216 de avioane în primul semestru, în creştere cu 38% faţă de anul anterior

Livrările din iunie au inclus 43 de avioane Boeing 737 MAX, allle căror livrăro îşi revin după o criză legată de siguranţă de aproape doi ani.

Surse din industrie au spus că producţia lunară de avioane MAX a atins o ţintă de 31 de avioane, dar încă nu a fost ”stabilizată” la acest nivel, deoarece industria aerospaţială se confruntă cu probleme la nivel mondial în lanţul de aprovizionare.

Livrările din iunie au inclus şase nave comerciale cu corp larg, dar, pentru a 12-a lună consecutivă, nu au fost şi 787 Dreamliners. Livrările avionului destinat curselor lungi au fost oprite timp de un an, deoarece Boeing şi autorităţile de reglementare investighează problemele de producţie.

Boeing a câştigat 50 de comenzi de avioane în iunie, inclusiv pentru 49 de aeronave MAX, dintre care 48 au fost vândute unor clienţi ale căror nume nu au fost dezvăluite imediat.

Singurul cumpărător cunoscut este American Airlines.

Boeing a înregistrat în iunie şi anulări de comenzi pentru 35 de avioane, în principal legate de restructurarea companiilor aeriene, inclusiv 29 de avioane alocate iniţial pentru Norwegian Air.

Compania a beneficiat şi în iunie de pe urma a zeci de avioane scoase din aşteptare şi plasate înapoi pe o listă de comenzi care urmează să fie onorate.

În total, în prima jumătate a anului, Boeing a înregistrat 286 de comenzi brute şi a primit 100 de anulări, rezultând un total net de 186 de comenzi, după anulări şi conversii.

Compania europeană Airbus a raportat vineri 259 de comenzi nete, după anulări, în prima jumătate a anului, în creştere puternică faţă de intervalul similar al anului trecut. Livrările au fost de 297 de avioane.

 

Ultimele Articole