AcasăEconomieBoeing a livrat în iulie 28 de avioane; aeronavele 787 sunt încă...

Boeing a livrat în iulie 28 de avioane; aeronavele 787 sunt încă blocate din cauza unor defecte

Datele referitoare la comenzile şi livrările lunare au fost publicate în timp ce Boeing încearcă să recupereze pvânzări pierdute de ordinul miliardelor de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus şi să lase în urmă scandalul legat de siguranţă provocat de prăbuşirea a două avioane 737 MAX.

Dintre aeronavele Boeing livrate companiilor aeriene şi altor cumpărători în luna iulie, 22 au fost avioane cu o singură punte 737 MAX, un avion de patrulare maritimă P-8 pentru Marina SUA, iar restul de cinci au fost avioane de dimensiuni mari.

Avioanele mari livrate inclus un avion cisternă KC-46 către Forţele Aeriene ale SUA şi patru avioane de mărfuri.

Pe lângă obiectivul de a mări livrările de 737 MAX, Boeing se confruntă şi cu defectele structurale ale avioanelor 787, care sunt mai mari şi mai profitabile, ale căror livrări au fost oprite de două ori începând din 2020.

Boeing a fost forţat să reducă producţia, deşi a mai făcut livrări ocazionale către cumpărători.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a confirmat pe 12 iulie că unele avioane Boeing 787 au o nouă problemă de calitate a fabricaţiei, pe care producătorul de avioane va trebui să o remedieze înainte ca avioanele să fie livrate.

O sursă a declarat pentru Reuters că ar putea trece încă cel puţin câteva săptămâni înainte ca problema să fie rezolvată.

Ultimele Articole