Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima

0
Bogdan Chirieac l-a dat în judecată pe Cristian Sima

“Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de Chiuariu şi Asociaţii (CAAL), răspunde recentelor acuzaţii nefondate ale lui Cristian Sima printr-o acţiune în răspundere civilă delictuală. Jurnalistul cere de la acesta daune morale în valoare de 1.500.000 USD, plus daune materiale. De asemenea, faţă de jurnalistul Liviu Avram care a publicat un articol conţinând acuzaţii nefondate la adresa dlui Chirieac urmează a fi introdusă o acţiune în răspundere civilă delictuală prin care se vor cere daune morale de 640.000 USD, la care se adaugă şi daune materiale”, menţionează un comunicat al casei de avocatură remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

 

Avocaţii anunţă şi că au depus luni dimineaţă, în numele lui Bogdan Chirieac, o plângere penală pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (prevăzută şi pedepsită de art. 288 Cod penal) privind înscrisurile bancare false publicate în presă despre care s-a susţinut că demonstrează transferurile din “aşa-zisul cont” al lui Chirieac din Elveţia.

 

De asemenea, comunicatul citează o afirmaţie a lui Chirieac potrivit căreia va iniţia o nouă acţiune în instanţă împotriva lui Sima, care l-a acuzat că a primit bani de la compania Ericsson pentru a intermedia în cazul înfiinţării sistemului de urgenţă 112.

 

“Documentele sunt falsuri. Pentru faptul că spune că am primit bani de la Ericsson şi că am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgenţă 112 îi fac o nouă acţiune în instanţă”, a spus Bogdan Chirieac, potrivit comunicatului, anunţând că deja avocaţii se ocupă de acest lucru.

 

Avocaţii mai susţin că daunele materiale se impun după ce Chirieac ar fi pierdut un contract important ca urmare a dezvăluirilor lui Sima.

 

“Totodată, vom cere şi daune materiale pentru că în urma aşa-ziselor dezvăluiri făcute de Sima, clientul societăţii noastre de avocatură a pierdut un contract important în domeniul privat. În plus, depunem plângere penală la Parchet pentru toate înscrisurile false care au fost făcute publice”, a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatură .

 

Brokerul Cristian Sima a susţinut într-un interviu televizat că are dovezi despre un transfer bancar de la concernul suedez Ericsson către analistul politic Bogdan Chirieac, care, ulterior, vira banii mai departe către anumiţi oameni politici. Ulterior, Ericsson a câştigat licitaţia pentru implementarea apelului de urgenţă 112.

 

Sima îl incrimina pe Bogdan Chirieac că ar fi intermediat virarea unor sume de bani “către politicieni din toate partidele”, sugerând că aceşti bani reprezentau mită.

 

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, a susţinut, în 12 octombrie, într-o emisiune TV, unde a intrat în direct, că se afla în Reykjavik (Islanda) şi că a plecat de frică din ţară, întrucât i s-ar fi cerut să îşi cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienţilor săi.