AcasăEuropaBomba la plic, o amenințare extrem de serioasă în Spania

Bomba la plic, o amenințare extrem de serioasă în Spania

Spania se confruntă cu o problemă mai puțin comună. Mai multe scrisori care conțineau dispozitive explozibile au fost livrate mai multor personalități și instituțiii.

Ministerul spaniol de Interne, citat de Politico, afirmă că până acum 4 astfel de plicuri care conţin „material pirotehnic” au fost trimise. Unul dintre ele a explodat, miercuri, rănind un angajat la ambasada Ucrainei la Madrid.

De asemenea, o astfel de scrisoare, adresată de data aceasta premierului Pedro Sanchez, a fost descoperită la o bază a forțelor aeriene din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid.

Scrisoarea este „similară prin caracteristici și conținut cu cele primite de Ambasada Ucrainei la Madrid, de compania Instalaza din Zaragoza și de Baza Aeriană Torrejón.”, a informat presa spaniolă.

Compania de armament Instalaza a primit o bombă ascunsă într-o scrisoare

Și compania de armament care produce lansatoarele de grenade pe care Spania le-a furnizat Ucrainei, Instalaza, a primit o scrisoare asemănătoare care a fost, până la urmă, detonată de poliție.

O zi mai târziu, joi, un alt plic cu explozibil a fost trimis către Centrul de Sateliți al bazei aeriene Torrejón de Ardoz și a fost detectată de forțele de securitate înainte de a face daune.

Ministerul de Interne a declarat că a ordonat Poliției Naționale și Gărzii Civile să ia măsuri extreme pentru protejarea administrațiilor publice și a clădirilor, în special în ceea ce privește controalele livrărilor prin poștă.
.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.