x


  • EUR
    4.8360
    USD
    4.2689
string(16) "instant-articles"

Borcea mai are de făcut 7 ANI de închisoare, dar ar putea cere ÎN SCURT TIMP eliberarea!

Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare, însă poate cere în scurt timp eliberarea condiționată.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.03.2019, 19:23

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit luni cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Instanţa a stabilit că faptele din cele două dosare sunt concurente şi a fost adăugat un spor. Prin urmare, Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată de procuror la Înalta Curte (ICCJ).

 

Potrivit unui avocat, care a dorit să rămână anonim, dacă decizia CAB rămâne definitivă la ICCJ, Cristi Borcea ar putea cere în scurt timp eliberarea din penitenciar, scrie G4media.ro. 

 

„Are vocaţie la liberarea condiţionată. A executat deja în primul dosar 4 ani şi 4 luni, a câştigat reducerea pedepsei cu aproape un an prin munca prestată şi a câştigat, de asemenea, 6 luni scăzute din pedeapsă pe baza recursului compensatoriu pentru că a fost închis în condiţii improprii. Prin urmare, se consideră că a executat două treimi din pedeapsă şi poate cere comisiei din penitenciar liberarea condiţionată”, a explicat avocatul.