AcasăEconomieBRD Groupe Société Générale a acordat un credit de 10 milioane lei...

BRD Groupe Société Générale a acordat un credit de 10 milioane lei companiei Agrinvest Credit IFN, pentru creşterea volumelor de activitate

“BRD Groupe Société Générale a acordat un credit de 10 milioane lei companiei Agrinvest Credit IFN SA, finanţare care va fi utilizată pentru creşterea volumelor de activitate, prognozată până la finalul anului 2021”, informează banca.

”Agricultura este unul dintre motoarele de creştere ale economiei şi, în acelaşi timp, un domeniu de excelenţă în care BRD are o experienţă îndelungată. Ca atare, acordăm toată atenţia noastră şi acompaniem companiile din domeniu care au planuri solide şi doresc să crească”, a spus Felix Daniliuc, Directorul Departamentului IMM al BRD Groupe Société Générale. 

Compania Agrinvest Credit IFN este specializată în finanţarea sectorului agricol din România, iar în 2020 a acordat facilităţi de credit în valoare totală de peste 49 milioane lei. Instituţia vizează o creştere de minimum 70% a volumului de credite, precum şi creşterea proporţională a numărului de clienţi. Astfel, până la finalul lunii iunie 2021, compania a acordat credite în valoare de peste 20 milioane lei, înregistrând o creştere de 35% faţă de bugetul stabilit.

Segmentul de piaţă vizat de companie este reprezentat de fermierii mici şi medii, care pot accesa mai multe tipuri de facilităţi de credit: facilităţi pe termen scurt, necesare în ciclul de producţie a cerealelor; facilităţi garantate cu contractele de vânzare a produselor agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract; facilităţi pentru finanţarea stocurilor de cereale, astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să-şi vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici; facilităţi pe termen mediu, de până la 7 ani, pentru susţinerea investitiilor in maşini şi utilaje agricole, capacitati de depozitare, ferme vegetale si teren agricol.

”Ne menţinem angajamentul de a asigura un răspuns rapid la solicitările de finanţare şi un termen de maxim 3 zile de la semnarea contractelor de credit pentru accesarea banilor”, spune Andra Pârvan, directorul general al companiei.

BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 541 de unităţi. Banca are aproximativ 2,33 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 ATM-uri. BRD este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2021, de 64,8 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 133.000 de angajaţi în 61 de ţări şi peste 30 de milioane de clienţi, persoane fizice, companii şi investitori instituţionali, în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, Asigurări şi Servicii financiare pentru companii şi Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, jucător de top în sectorul agricol, cu capital 100% românesc şi volume anuale de 267 milioane de lei. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 de hectare.

Ultimele Articole