BREAKING Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind incompatibilitatea unui fost senator

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat marți de Curtea Supremă în dosarul de abuz în serviciu și complicitate la uzurparea de calități oficiale, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu, potrivit deciziei instanței. Sentința poate fi atacată cu recurs de procurori.

În acest dosar, G4Media.ro a scris în exclusivitate căpProcurorii Parchetului General au cerut în instantă achitarea fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care tot ei îl trimiseseră în judecată în 2020.

Dosarul Parchetului General i-ar viza pe fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) pentru refuzul de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Dosarul îl viza și pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu. Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani. De altfel, în martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu.

  • Minuta sentinței:

Conform art.396 alin. (5) Cod de procedură penală:

-În baza art.16 alin.(1) litera a) Cod procedură penală, achită inc. Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton – pentru săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) Cod penal.

-În baza art.16 alin.(1) litera b) teza I Cod procedură penală, achită inc. Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton pentru complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, prevăzută de art. 48 alin. (1) Cod penal raportat la art. 258 alin. (1) Cod penal.

– În baza art.16 alin.1 litera b) teza I. Cod procedură penală, achită inc. Marciu Ovidiu – Cristian – Dan – pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale, prevăzută de art. 258 alin. (1) Cod penal. În baza art.397 alin.(1) Cod procedură penală raportat la art.19 Cod procedură penală respinge acțiunea civilă privind pretențiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian.

Conform art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu apel termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 07 decembrie 2021.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed