x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

BREAKING NEWS: ”Acord secret” pentru ”federalizarea” Moldovei!

O televiziune controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a difuzat încă o înregistrare - deja a treia din serie - prezentată ca o nouă “dovadă clară” că Igor Dodon a propus federalizarea Republicii Moldova și trebuie acuzat de “trădare de patrie”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.06.2019, 10:30

De data aceasta, Plahotniuc lipseşte din cadru, dar discuţia se duce cu omul sau de încredere Serghei Iaralov. Iar Dodon pare că îi dictează un punct dintr-un eventual acord secret prin care i se oferă Tiraspolului un statut special în cadrul Republicii Moldova.

 

Dodon, pe înregistrare: ”Să facem eforturi comune pentru reintegrarea țării, conferind zonei transnistrene un statut special în cadrul Republicii Moldova.”

 

Dodon dezminte totul – susţine că propunerea de federalizare venea de fapt de la partidul democrat iar el – ştiind că este filmat – a interpretat un rol pentru a dejuca planurile democraţilor de a rămâne la putere, scrie ProTV. 

Marți au depus jurământul şi ultimii trei miniștri din Guvernul condus de Maia Sandu. Apoi, premierul a luat parte la şedinţa Consiliului de securitate convocată de preşedintele Igor Dodon, pentru a discuta, în regim de urgenţă, situaţia complicată în care se află tara, după ce Curtea Constituţională – controlată de oamenii oligarhului Vlad Plahotniuc – a numit alt preşedinte, Pavel Filip, şi a declarat ilegitim guvernul rezultat în urma alegerilor din februarie.