x


  • EUR
    4.8715
    USD
    4.0088
string(16) "instant-articles"

BREAKING NEWS: Decizia luată de Liviu Dragnea

Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană pentru a putea anula raportul OLAF referitor la frauda Tel Drum cu fonduri europene, conform ziare.com.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2019, 19:50

Potrivit sursei citate, pe site-ul tribunalului UE, dosarul Dragnea vs Commission Case T 738/18 a fost înregistrat pe 11.12.2018.

 

Surse de la Luxemburg citate de Ziare.com au explicat că Dragnea nu mai putea ataca direct raportul OLAF, pentru ca ieşise de mult timp din termen, dar liderul PSD a ales o cale indirectă şi atacă raspunsul negativ primit de la Comisia Europeană privind o plângere făcută în legătură cu raportul OLAF.

 

Dragnea acuză că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumţia de nevinovăţie cu ocazia realizării Raportului, care ar fi fost întocmit cu încălcarea regulilor de bună administrare a justiţiei. Liderul PSD îi are ca avocaţi pe Bernard O’Connor şi Sebastien Gubel.

 

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigaţie OLAF care constata o fraudă cu fonduri europene în domeniul construcţiei de drumuri şi recomandă recuperarea integrala a 21 de milioane de euro.