BREAKING NEWS! ORBAN zice pas plafonării prețurilor la alimente

0
BREAKING NEWS! ORBAN zice pas plafonării prețurilor la alimente

Premierul Ludovic Orban susține că este greu de instituit un mecanism de plafonare a prețurilor alimentelor de la raft, întrucât cererea a explodat pe piața din cauza panicii din societate induse de anumite fake news-uri. Orban a adăugat că proiectele de lege depuse în Parlament privind plafornarea prețurilor vor conduce la penurie.

„E greu de instituit un mecanism de plafonare. Daca nu si imposibil! Acum a explodat cererea având in vederea oferta. Oferta e redusa. Și asta din cauza unei panici instituite artificial de fake news-uri. Solutia cea mai buna e de a creste produtia. Sa asigurăm o ofertaă crescută care să fie aproape de cerere.

Ce se vrea prin anumite proiecte din Parlament ne va conduce la penurie”, a spus Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern

Premierul a anunțat că i-a cerut președintelui Consiliului Concurenței să facă o evaluare a prețurilor produselor de pe piață.

„Sunt produse deficitare, cel putin la carnea de proc, unde producem 30% din consum, asta se datorează si pestei porcine africane, si mai puține la alte produse. Agricultura și industria alimentara functionează”, a spus și ministrul Agriculturii, în ședința de Guvern.