x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

BREAKING NEWS! PSD, atac la Comisia Europeană

Social-democraţii cer detalii despre modul în care sunt alcătuite rapoartele Comisiei Europene privind evoluţia justiţiei din România, acuzând lipsa de acurateţe a acestora.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 11.02.2019, 11:51

Noua reacţie a PSD pe marginea MCV se adaugă unui şir lung de critici aduse Bruxelles-ului de liderii partidului, într-o perioadă în care oficialii europeni au dat semnale clare că percep reformele operate în ultimii doi ani în justiţie ca pe un atac la statul de drept.

 

Postarea integrală de pe pagina de Facebook a PSD:

 

Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanța Comisiei Europene din România cu privire la pozițiile oficiale exprimate de CE față de țara noastră, ne așteptăm la aceeași rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociații ale magistraților din România în ceea ce privește „afirmațiile eronate, nereale” apărute „în mod repetat” în rapoartele MCV. Se impune deci o clarificare riguroasă asupra „modalității de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV” care, în opinia asociațiilor magistraților, „a permis strecurarea unor erori/inexactități/afirmații trunchiate care nu pot face decât deservicii independenței justiției”.

 

Articolul integral pe DIGI24