AcasăExterneBREAKING! Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor

BREAKING! Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor

ACTUALIZARE 12:10 Ministerul rus al Apărării a confirmat în briefingul zilnic că rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, susținând că este un „gest de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie 30, ca un gest de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse și-au încheiat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo. Astfel, comunității mondiale i s-a demonstrat că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a anunțat ministerul rus al Apărării.

Ucrainenii spun că forțele ruse s-au retras de pe Insula Șerpilor

ACTUALIZARE 11:50 Forțele armate ale Ucrainei au anunțat joi, într-un mesaj publicat pe Telegram, că i-au alungat pe ruși de pe Insula Șerpilor.

„În timpul nopții, ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie, inamicul a evacuat în grabă ultimii ocupanți ai garnizoanei cu două bărci cu motor și probabil au părăsit insula. În prezent, Insula Șerpilor este acoperită de foc și fum și au loc explozii. Rezultatele finale ale operațiunii sunt în curs de investigare”, se arată în mesajul publicat pe Telegram.

Ultimele Articole