Brokerii ar putea intermedia 10-15% din creditele acordate de bănci în doi-trei ani

0
Brokerii ar putea intermedia 10-15% din creditele acordate de bănci în doi-trei ani

Ponderea creditelor intermediate de brokeri va urca în următorii doi sau trei ani până la 10-15% din împrumuturile acordate în România, de la circa 3,2 – 3% în prezent, mai ales ca urmare a creşterii pieţei de credite ipotecare, a declarat directorul general al Credit Zone, Cristian Motcă.

“Credit Zone colaborează în prezent cu primele zece bănci de pe piaţa bancară din România după cota de piaţă”, a menţionat Motcă, care a adăugat că în prezent se află în discuţii cu alte cinci instituţii financiar-bancare pentru a colabora în viitor, respectiv Garanti Bank, Millennium Bank, Imo Credit, MKB Romexterra Bank şi CR Firenze.

Până la sfârşitul acestui an, Credit Zone estimează că va intermedia un volum de credite de 95 milioane euro, din cele aproximativ 1.200 de credite vândute, iar venitul companiei va urca la circa 1 milion euro.

Compania va intra pe profit cel mai probabil după primii trei ani de activitate, deoarece investiţiile în extinderea reţelei sunt destul de importante, potrivit directorului companiei. “La sfârşitul lui 2008, ne-am propus să fim în primii cinci brokeri de credite de pe piaţa românească după cota de piaţă”, a adăugat Motcă.

“Din luna ianuarie, Credit Zone a intermediat credite în valoare de peste 10 milioane euro, iar valoarea medie a unui credit a fost de circa 120.000 euro, adică peste media pieţei de credite”, a mai spus el.

Sursa: NewsIn