AcasăEconomieBrowser-ul Opera integrează ChatGPT

Browser-ul Opera integrează ChatGPT

La puţin timp timp după ce Microsoft a integrat un chatbot în browser-ul Edge, acelaşi lucru se întâmplă acum cu browser-ul Opera şi alternativa acestuia pentru gaming, Opera GX.

Utilizatorii vor putea interacţiona cu ChatGPT atât prin întrebări şi comenzi scrise, cât şi prin intermediul textului selectat în paginile web, pentru care pot cere mai multe explicaţii AI-ului.

Acelaşi chatbot poate realiza rezumate ale articolelor din paginile web şi compune mesaje pentru reţelele sociale sau e-mail-uri.

La fel ca Edge, funcţiile de AI sunt disponibile într-o bară laterală, însă, cel puţin la început, acestea nu sunt active în mod implicit, ci trebuie activate manual din pagina de configurare a browser-ului.

În afară de ChatGPT, care generează deocamdată doar text, Opera a integrat şi ChatSonic, un model text-to-image, care poate crea imagini pe baza unor scurte descrieri.

Opera, care este în prezent deţinut de un consorţiu chinez, spune că va adăuga şi alte funcţii de AI, care vor fi operate de un model lingvistic propriu.

Ultimele Articole