x


  • EUR
    4.8321
    USD
    4.1089
string(16) "instant-articles"

Bucureștenii îngheață în case la fel ca pe vremea lui Ceaușescu: „SUFERIM. Suntem învățați”

RADET a ajuns la sapă de lemn. Angajații Regiei remediază avariile din subsoluri cu... dopuri din lemn. Dacă nu vor improvizații, locatarii trebuie să bage mâna-n buzunar ca să plătească singuri piesele. Când cedează, nici conductele secundare nu sunt înlocuite. Muncitorii le cârpesc tot în stil dâmbovițean, cu bucăți de sudură. Din cauza acestui management precar, zeci de mii de bucureșteni tremură de frig în apartamente și nu au apă caldă.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.11.2019, 9:26

-Uitați-vă cum face asta. (dopul de lemn) Când trece cineva pe lângă el, dacă l-a lovit, sare imediat. Aici, în două-trei zile cade din nou. Dacă vă uitați pe toată țeava sunt numai suduri, din bucățele de țeavă, scrie digi24.ro. 

 

-Aici, ei au pus un manșon care e improvizat de ei. Ăsta de aici e cumpărat de mine, pe banii mei. Că era plină de găuri, de dopuri de brad, bătute. Și le-am dat manșonul. Au zis că într-o săptămână – două mi-l dă înapoi. A trecut un an de zile și deja a început să plece pe lângă el. Începe rugina.

 

Se întâmplă într-un bloc din cartierul Drumul Taberei. Pe strada Pașcani. Un bloc fără căldură și fără apă caldă, dar și fără niciun echipaj RADET care să remedieze problemele. La o stradă distanță, angajații regiei au săpat și-au sudat câteva petice… peste țevile transportoare. Pe șantier însă… nu era picior de muncitor în momentul filmării. În schimb, locatarii blocului vecin acuzau lipsa căldurii din apartamente, deși afară, la orele amiezii, nu s-au depășit 7 grade Celsius.

-Nici apă caldă, foarte greu ajunge apa caldă, iar căldură deloc.

-Trăim într-un adevărat ghețar, nicidecum într-o casă de locuit.

-La dumneavoastră acasă?

-Păi… e congelator. Frig.

-Mă îmbrac cât mai gros. N-am altă soluție.

Blocul acestor bucureșteni nu figurează pe lista de avarii RADET și nici pe cea programată pentru reparații. Conform Regiei, în această dimineață erau probleme cu furnizarea căldurii și apei calde în 84 de imobile, răspândite în toate sectoarele Capitalei. A rămas în frig chiar și o unitate militară din Drumul Taberei. Pe strada Mihail Sebastian din sectorul 5 însă… sunt blocuri unde caloriferele n-au fost încălzite-n toamna asta nici măcar de probă.