AcasăActualitateBucureștenii vor avea un nou sistem de monitorizare a calității aerului. Nicușor...

Bucureștenii vor avea un nou sistem de monitorizare a calității aerului. Nicușor Dan a anunță ultimele demersuri

Având în vedere că Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din România, Primăria Capitalei face demersuri pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au fost recepţionaţi senzorii pentru noul sistem de monitorizare a calităţii aerului, urmând ca aceştia să fie instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare.

“Am recepţionat cei 44 de senzori care vor compune noul sistem de monitorizare a calităţii aerului deţinut de Primăria Capitalei, complementar celui administrat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În perioada următoare, vom demara procedura de calibrare a acestora cu ajutorul autolaboratorului pe care Municipalitatea îl deţine şi care va fi amplasat într-o zona adecvată acestui demers. Sistemul, gestionat de Direcţia de Mediu, are rolul de a monitoriza continuu evoluţia concentraţiilor de particule în suspensie PM2,5, PM10 şi dioxid de azot (NO2). Ulterior, acest sistem va contribui la dezvoltarea politicilor locale de reducere a concentraţiei de poluanţi în aer”, a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, senzorii vor fi instalaţi în cursul lunii ianuarie, după finalizarea etapei de calibrare, în diferite zone din Capitală.

Totodată, el a ținut să mai amintească și că senzorii au fost oferiţi Municipiului Bucureşti cu titlu gratuit de către Fundaţia Vital Strategies, ca urmare a aderării oraşului nostru la Reţeaua Oraşe Sănătoase, în cadrul unui proiect susţinut de Bloomberg Philantropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

“Vital Strategies va suporta contravaloarea serviciilor de mentenanţă timp de 2 ani, urmând ca responsabilitatea acoperirii acestor costuri să fie preluată de Municipalitate. După finalizarea etapelor de calibrare şi instalare a senzorilor, datele obţinute prin această monitorizare vor fi publice şi se vor regăsi pe pagina web a instituţiei: www.pmb.ro”, a mai transmis Nicuşor Dan

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.