AcasăGeneralBucureștiul are un nou prefect! Cine este și ce studii are

Bucureștiul are un nou prefect! Cine este și ce studii are

Alexandra Georgiana Văcaru este noul prefect al Capitalei, au declarat surse politice pentru G4Media.

Alexandra Văcaru este inspector la Consiliul Concurenței și jurist în drept european. Din 23 august 2021 este șef serviciu juridic în cadrul Ministerului Cercetării.

Conform celei mai recente declarații de avere, completată în 14 iunie 2021, noul prefect deține în proporție de 100% 5 terenuri agricole în Podu-Iloaiei (Iași), dobândite prin cumpărare în perioada 2004, 2005 și 2008 (schimb), și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

Alexandra Văcaru are un venit de puțin peste 40.000 de lei/an de la Consiliul Concurenței și de 40.000 de euro/an de la Tribunalul UE, unde a lucrat la cabinetul judecătoarei Mirela Stancu, conform declarației de avere și CV-ului.

În perioada iunie 2013-iunie 2015 a fost ”consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, agentul guvernamental pentru CJUE”.

Alexandra Georgiana Văcaru este licențiată în Drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. A absolvit studii de masterat în drept european la Paris.

Noul prefect a fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” de unde s-a retras înainte de finalizarea studiilor.

Ultimele Articole