AcasăExterneBudapasta insistă cu teoria lui Orban despre ”amestecul de rase”. Atac la...

Budapasta insistă cu teoria lui Orban despre ”amestecul de rase”. Atac la cei care ”interpretează greșit”

Cei care critică discursul susținut de premierul naționalist ungar Viktor Orban la Tușnad „nu înțeleg diferența dintre amestecul diferitelor grupuri etnice care provin toate din sfera culturală iudeo-creștină și amestecul de popoare din diferite civilizații”, a reacționat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta, Zoltan Kovacs.

Acesta a distribuit pe contul său de Twitter un articol publicat pe blogul oficial al premierului Orban, abouthungary.hu, unde se afirmă:

  • „Nu este întâmplător faptul că premierul aduce acest argument cu regularitate încă din 2015, un an în care au avut loc mai multe atacuri teroriste și unele dintre cele mai grele zile ale crizei migrației, când peste un milion de migranți ilegali au intrat în Europa.
  • Cei care interpretează greșit ceea ce a spus premierul Orbán în discursul său de sâmbătă este clar că nu înțeleg diferența dintre amestecul diferitelor grupuri etnice care provin toate din sfera culturală iudeo-creștină și amestecul de popoare din diferite civilizații”

Zoltan Kovacs a respins, de asemenea, acuzațiile de antisemitism și susține că „Viktor Orbán a fost primul prim-ministru care a recunoscut vinovăția Ungariei atunci când a declarat că „Ungaria a păcătuit atunci când, în loc să îi protejăm pe evrei, am ales să colaborăm cu naziștii” și a fost explicit în privința faptului că îl consideră pe Horthy un antisemit care a comis o crimă enormă”.

În această postare pe site-ul abouthungary.hu se mai afirmă că „stâlpii civilizației occidentale se fisurează” iar „echilibrul de putere se schimbă în lume”. În plus, „o criză economică globală este iminentă” iar Europa se află în pragul recesiunii”.

În opinia lui Viktor Orban, această criză economică va accelera convergența economiilor Europei Centrale cu cele ale țărilor din Europa de Vest iar „în jurul anului 2030 (…) va exista o nouă dinamică a puterii în cadrul UE, deoarece până atunci noi, europenii centrali, vom deveni contribuabili neți”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.