x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(9) "industrii"

Buffett vrea să faca achizitii in Europa Occidentala

Miliardarul american Warren Buffett a declarat miercuri că ar dori să cumpere o companie mică din Europa Occidentală, adăugând că ar dori să facă mai multe achiziţii peste hotare, transmite Reuters.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Agerpres | Publicat: 05.02.2015, 10:38

Buffett nu a dezvăluit ce tip de afacere va cumpăra Berkshire Hathaway şi nici locaţia exactă, dar a adăugat că în timp ce compania sa va face achiziţii în Europa Occidentală în viitorul apropiat, el monitorizează în continuare situaţia din Rusia.

‘Am dori să cumpărăm mai multe afaceri din întreaga lume’, a declarat Buffett, preşedintele conglomeratului Berkshire Hathaway Inc, într-un interviu acordat Fox Business Network. În ultimii 50 de ani, Berkshire a cumpărat mai multe zeci de companii în diferite sectoare variind de la asigurări la companii de transport feroviar. Însă, până acum, achiziţiile făcute de Berkshire s-au concentrat pe SUA.

Warren Buffett a mai spus că nu crede că Rezerva Federală va majora dobânda de referinţă în acest an. ‘Cred că va fi foarte greu să majoreze dobânda atunci când vezi ce se întâmpla la nivel mondial’, a spus Buffett. Fed analizează în prezent momentul în care va decide prima majorare a costului creditului după 2006 însă inflaţia scăzută din SUA şi creşterea economică modestă la nivel mondial limitează capacitatea Fed de a-şi modifica politica monetară.