AcasăEconomieBujduveanu, despre noul sistem de parcări: Tariful va fi de 50 de...

Bujduveanu, despre noul sistem de parcări: Tariful va fi de 50 de lei pe lună pentru rezervare, pentru locul de reşedinţă / Pentru riverani, teriful se ridică la 100 de lei pe lună / Peste 30.000 de locuri de parcare în zona centrală

Stelian Bujduveanu a declarat, joi seară, la Digi24, că sunt tarife diferenţiate pentru parcările de reşedinţă, administrate de primăriile de Sector şi locurile de parcare administrate de Primăria Generală Bucureşti. 

”În Municipiul Bucureşti există două tipuri de locuri de parcare, cele de reşedinţă atribuite de primăriile de sectoare, la tarife de 400-600 de lei şi vorbim de locurile de parcare care sunt administrare de Primăria Municipiului Bucureşti, acele locuri de parcare trasate cu albastru.  Noi nu ne atingem sub nicio formă de locurile de parcare de reşedinţă pe care cetăţenii le au şi le vor utiliza  în continuare, an de an, la tarifele la care le-au preluat de la primăriile de Sector”, a declarat Bujduveanu. 

Viceprimarul a precizat că riveranii vor plăti un tarif preferenţial de 1,6 lei pentru o noapte de parcare. 

 ”Ce aducem nou în această politică de parking, vorbim de crearea de noi beneficii pentru riveranii care  astăzi nu au putut să preia un loc de parcare, fiindcă s-au epuizat în proximitatea casei, acele locuri de parcare de reşedinţă şi venim cu un tarif preferenţial la un preţ de 1,6 lei/zi pentru ora 19.00 – 07.00, un loc de parcare cu rezervare în zona casei”, a spus Stelian Bujduveanu. 

 Bujduveanu a precizat că pentru locurile de reşedinţă, în schimb, tariful este diferit.  

 ”Tariful va fi de 50 de lei/lună pentru rezervare, pentru locul de reşedinţă. Rezervarea este în intervalul 19.00- 07.00. În rest, există untarif de zi, pentru riverani, care se ridică la 100 de lei/lună. În total, însumează 150 de lei/lună, un loc de parcare, în proximitatea casei, cu rezervare. Nu poţi primi un loc de parcare de riveran, la tarif preferenţial, dacă nu ai documente care să ateste că locuieşti acolo. Măcar o viză de flotant”, a explicat Stelian Bujduveanu. 

 Edilul a anunţat că deja au fost create 900 de noi locuri de parcare, iar până anul viitor, numărul acestora va creşte până la 30.000 numai în zona centrală. 

 ”De la 1 iunie, până astăzi, s-au avizat şi marcat în teren, în zona centrală, peste 900 de locuri de parcare noi. Această procedură va fi într-o continuă desfăşurare. Planul nostru este ca până la anul viitor, pe vremea aceasta, să fie peste 30.000 de locuri de parcare în zona centrală. Vorbesc de parcări publice”, a subliniat Bujduveanu. 

 Viceprimarul a mai adăugat că în Bucureşti sunt înmatriculate 1,5 milioane de maşini. 

 ”Numărul de maşini înmatriculate în Bucureşti, în ultimii ani, a crescut foarte mult, vorbim de 1,5 milioane de maşini”, a spus viceprimarul. 

 

Ultimele Articole