AcasăActualitateBulgarii ne dau lecții! Investesc mai mult în România decât o facem...

Bulgarii ne dau lecții! Investesc mai mult în România decât o facem noi la ei

Exporturile bulgare către România au crescut cu peste 40% în primele zece luni ale anului trecut și au depășit 4 miliarde de euro. Acest lucru a devenit clar în cadrul unei întâlniri dintre ministrul Economiei și Industriei, Nikola Stoyanov, și Ambasadorul României la Sofia, Brândușa Ioana Predescu, conform publicației 24Chasa.

„Comerțul pentru aceeași perioadă s-a ridicat la 7,247 miliarde de euro, depășind previziunile noastre inițiale de 7 miliarde de euro pentru întregul an 2021”, a subliniat ministrul Stoyanov. 

Companiile bulgare sunt deja lideri în anumite ramuri ale pieței românești și au o pondere semnificativă în asigurări și chiar în creditare în România. „Investițiile bulgare în România sunt de multe ori mai multe decât ininvestițiile românești în țara noastră, iar aceasta este o tendință pe care sper să o schimbe prin eforturi comune”, a adăugat Nikola Stoyanov.

Cea mai mare investiţie bulgară în România este Euroins, noul lider de pe piaţa de asigurări din țara noastră cu 3,1 milioane poliţe active.

Cele două țări au convenit asupra mai multor inițiative comune în 2023 pentru a promova comerțul și investițiile între cele două țări. De asemenea, este planificată organizarea unei reuniuni a grupului de lucru cu experți din cele două ministere economice în a doua jumătate a anului 2023 pentru consultări și cooperare pentru consolidarea cooperării economice bilaterale.

Bulgaria și România pot face schimb de experiență în dezvoltarea parcurilor industriale și în politicile de atragere a investițiilor, s-a comentat în cadrul întâlnirii. Excelenta Sa Brandusa Predescu și-a prezentat experiența de verificare permanentă a investițiilor străine și s-a angajat să ofere mai multe informații.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.