x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

„Burnout“ la Guvern. Miniştrii se plâng că primesc prea multe întrebări

Potrivit unui răspuns primit de senatorul USR Dan Lungu, întârzierile sunt justificate de creşterea întrebărilor şi interpelărilor adresate miniştrilor atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.05.2019, 16:24

Deşi legislaţia prevede ca răspunsul la întrebări trebuie să vină în maximum două săptămâni, Dan Lungu susţine că aşteaptă răspunsuri la unele întrebări încă din luna februarie a anului trecut.

 

„La Senat, în perioada februarie – decembrie 2018, au fost adresate Guvernului un număr de 2314 întrebări şi interpelări, comparativ cu 1651 pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, la Camera Deputaţilor au fost adresate în aceeaşi perioadă 5108 de întrebări şi interpelări, comparativ cu 3732, pentru perioada similară din 2017”, a afirmat Viorel Ilie.

 

Acesta din urmă s-a scuzat precizând că există cazuri în care o întrebare/interpelare este adesată la două sau mai multe instituţii şi că mecanisemele din ministere care eliberează răspunsurile ajung astfel să fie solicitate la maximum. De cealaltă parte, senatorul Dan Lungu adaugă că numărul mare de întrebări şi interpelări este un pas către normalitate, întrucât Opoziţia devine mai activă şi preocupată de ce se întâmplă în privinţa unor domenii, scrie adevarul.ro