AcasăEconomieBurseBursa bucureșteană începe săptămâna pe minus

Bursa bucureșteană începe săptămâna pe minus

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat, luni, cu 1,82%, față de închiderea din ședința precedentă, ajungând la 7.059,17 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a scăzut cu 1,82%, până la 8.040,53 puncte. În același timp, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a pierdut 0,12%, ajungând la valoarea de 30.641,20 puncte.

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de luni de pe BVB este IAR Brașov SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 6,57%. Pe poziția a doua se află Altur SA, cu un avans de 4% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Mecanica Ceahlău SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 3,18%. Totodată, titlurile Boromir Prod SA Buzău s-au apreciat cu 2,92%, iar cele ale Mecanica Fină SA București, cu 2,56%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Electroputere SA: -5,38%. Un declin de 4,62%, față de ședința precedentă, au avut-o și titlurile Artego SA Târgu Jiu, în timp ce titlurile BRD-Groupe Societe Generale SA au suferit o depreciere de 4,34%. Acțiunile Turbomecanica SA au scăzut cu 3,23%, iar cele ale Băncii Transilvania SA au pierdut 2,92% din valoare.

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, luni, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea SA: aproape 5 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 3,96 milioane lei. Acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată a fost cea a BRD-Groupe Societe Generale SA: 4,46 milioane lei.

Ultimele Articole