AcasăEconomieBanciBursa, pe creștere, SIF-urile, pe minus

Bursa, pe creștere, SIF-urile, pe minus

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, miercuri, cu 0,2%, față de închiderea din ziua precedentă, ajungând la 7.278,03 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a crescut și el cu 0,2%, până la 7.947,8 puncte. În schimb, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a scăzut cu 0,15%, până la valoarea de 30.839,07 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de miercuri de pe BVB este compania Mefin SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 14,97%. Pe poziția a doua se situează Comelf SA, cu un avans de 3,53% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Siretul Pașcani, ale cărei acțiuni au crescut cu 2,63%. Totodată, titlurile Alumil Rom Industry SA s-au apreciat cu 2,5%, iar cele ale Erste Group Bank cu 2,46%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Ves SA: -8,87%. Un declin de 6,15%, față de ședința din ziua precedentă, au avut-o și titlurile Bermas SA, în timp ce titlurile Mecanica Ceahlău au suferit o depreciere de 4,47%. Acțiunile societății Altur SA au scăzut cu 4,08%, iar cele ale companiei Compa SA au pierdut 2,68% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, miercuri, pe BVB, cele ale Fondului proprietatea: 15,69 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de aproximativ 15 milioane lei, reprezentând și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

 
 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.