AcasăEconomieBurseBursa românească închide săptămâna pe minus

Bursa românească închide săptămâna pe minus

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat, vineri, cu 0,35%, față de închiderea din ședința precedentă, ajungând la 7.113,40 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a scăzut cu 0,36%, până la 8.102,31 puncte. În același timp, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a pierdut 0,92%, ajungând la valoarea de 30.064,68 puncte.

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de vineri de pe BVB este Mecanica Fină SA București, titlurile căreia s-au apreciat cu 11,41%. Pe poziția a doua se află Petrolexportimport SA, cu un avans de 9,05% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Șantierul Naval Orșova SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 2,71%. Totodată, titlurile Impact SA s-au apreciat cu 2,61%, iar cele ale SIF Muntenia SA, cu 2,47%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Administrator SAI Intercapital Investment Management: -11,72%. Un declin de 6,21%, față de ședința precedentă, au avut-o și titlurile Boromir Prod SA Buzău, în timp ce titlurile NEPI Plc au suferit o depreciere de 5,2%. Acțiunile Altur SA au scăzut cu 5,19%, iar cele ale Erste Group Bank AG au pierdut 4,06% din valoare.

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, vineri, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea SA: 3,28 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 2,61 milioane lei. Acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată a fost cea a Băncii Transilvania: 3,46 milioane lei.

Ultimele Articole