Bursa romaneasca, pe verde

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, joi, cu 1,16%, față de închiderea din ziua precedentă, ajungând la 7.066,94 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a crescut și el cu 1,16%, până la 7.717,27 puncte. Indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a marcat un avans de 0,72%, până la valoarea de 31.026,93 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de joi de pe BVB este compania MJ Maillis România SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 7,53%. Pe poziția a doua se situează Electroputere SA, cu un avans de 5,17% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Electroargeș SA Curtea de Argeș, ale cărei acțiuni au crescut cu 4,78%. Totodată, titlurile TMK – Artrom SA s-au apreciat cu 4,55%, iar cele ale Băncii Comerciale Carpatica SA cu 3,5%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Petrolexportimport SA: -11,81%. Un declin de 7,89%, față de ședința din ziua precedentă, au avut-o și titlurile Cemacon SA Cluj-Napoca, în timp ce titlurile Artego SA Târgu-Jiu au suferit o depreciere de 4,76%. Acțiunile Romcarbon SA Buzău au scăzut cu 3,55%, iar cele ale Rompetrol Well Services SA au pierdut 1,52% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, joi, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea: 9,94 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 9,33 milioane lei, FP fiind totodată și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed