Bursele au crescut marţi, la nivel global, iar dolarul american a scăzut, în urma informaţiilor că inflaţia din SUA începe să încetinească

Monedele importante precum euro, yenul şi lira sterlină au câştigat faţă de dolar, iar dolarul canadian a atins un maxim de opt săptămâni, după ce Departamentul Muncii a raportat că preţurile de producţie din SUA au crescut sub aşteptări în octombrie.

Preţul aurului pe piaţa spot a crescut, iar randamentele obligaţiunilor din zona euro şi ale titlurilor Trezoreriei SUA au scăzut şi mai mult,în timp ce volatilitatea acţiunilor din Europa a atins un nou minim din ultimele 10 luni, în urma informaţiei că indicele preţurilor de producţie (IPP) din SUA pentru cererea finală a crescut cu 0,2%.

În cele 12 luni până în octombrie, IPP a crescut cu 8,0%, după ce a urcat cu 8,4% în luna anterioară.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că IPP lunar va creşte cu 0,4% şi cu 8,3% în termeni anuali. Datele au fost mai bune decât aşteptările şi au întărit aşteptările de reducere a riscurilor, apărute săptămâna trecută, de date sub aşteptări despre preţurile de consum din SUA, care le-au dat investitorilor speranţa că Rezerva Federală şi-ar putea atenua creşterile agresive ale ratei dobânzii pentru a domoli inflaţia.

”Piaţa detectează sfârşitul ciclului de creştere a dobânzilor Fed”, a declarat Peter Duffy, director de investiţii de credit la Penn Capital Management din Philadelphia.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a câştigat 1,55%, în timp ce indicele pieţelor emergente (.MSCIEF) a crescut cu 2,35%.

 Pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,09%, S&P 500 a câştigat 1,64%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 2,44%.

Mişcările mari ale dolarului, printre alte active, sugerează că investitorii îşi modifică semnificativc poziţiile după rapoartele CPI şi PPI, a declarat Marc Chandler, strateg şef de piaţă la Bannockburn Global Forex din New York.

„Ritmul şi impulsul vorbesc despre o întorsătură majoră şi despre euforie!” el a spus. „

Euro a crescut cu 0,53%, până la 1,038 dolari, iar yenul s-a consolidat cu 0,48% faţă de dolar, la 139,22.

Randamentul obligaţiunilor de referinţă pe termen de 10 ani al Trezoreriei a scăzut la un minim al ultimelor şase săptămâni, de 3,758%, fiind tranzacţionat ulterior în declin cu 0,55 puncte procentuale, până la 3,812%.

Randamentele obligaţiunilor pe doi ani, care reflectă aşteptările privind rata dobânzii, au scăzut până la 4,326%.

În Europa, indicele DAX al bursei din Ftrankfurt a urcat cu 0,46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%, dar FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,21%.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed