Bursele din Statele Unite au deschis fără o direcţie clară şedinţa de vineri

0
Bursele din Statele Unite au deschis fără o direcţie clară şedinţa de vineri

Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average cobora cu 0,41%, sau 32,25 puncte, la 7.900,51 puncte, iar indicele Nasdaq, în componenţa căruia intră mai ales acţiuni ale companiilor din sectorul tehnologic, cu 0,39%, respectiv 6,04 puncte, la 1.535,67 puncte.

Inidcele Standard & Poor’s 500 (S&P 500) avansa uşor, cu 0,44%, la 838,88 puncte.

Joi, şedinţa de pe Wall Street se terminase aproape în echilibru, ca urmare a zvonurilor potrivit cărora planul de susţinere a pieţei imobiliare din Statele Unite face progrese. Dow Jones coborâse cu 0,09%, în timp ce Nasdaq urcase cu 0,73%.

"Investitorii ar avea mare nevoie de o pauză, după volatilitatea excesivă ce a urmat întâmpinării glaciale a planului de susţinere anunţat la începutul săptămânii de Secretarul Trezoreriei Timothy Geithner", a estimat Joseph Hargett, de la compania Schaeffer’s Research.

Dezamăgiţi de planul de stabilizare financiară, jucătorii de pe pieţe şi-au recâştigat vineri optimismul, ca urmare a zvonurilor referitoare la un ajutor ce ar putea fi acordat persoanelor care au dificultăţi în rambursarea creditelor ipotecare, element ce lipsea planului Geithner, din punctul de vedere al investitorilor.

"Cea mai mare problemă a pieţei bursiere în ultimele săptămâni este dezacordul şi confuzia din cauza planurilor de relansare şi de salvare a băncilor. Economiştii se confruntă cu o mare incertitudine, iar publicul are o tendinţă din ce în ce mai negativă", a declarat, la rândul său, Al Goldman, de la Wachovia.

Un vot al Camerei Reprezentanţilor pentru planul de relansare este aşteptat în cursul zilei, iar acesta ar putea fi adoptat până la sfârşitul săptămânii.

De asemenea, participanţii la summitul G7 al reprezentanţilor ţărilor membre ale grupului celor şapte state cele mai industrializate ale lumii, ce se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Roma, ar putea încerca să găsească linii comune de acţiune în contextul crizei.

Sursa: NewsIn