AcasăEconomieBursele europene au închis luni în creştere puternică, după renunţarea de către...

Bursele europene au închis luni în creştere puternică, după renunţarea de către guvernul britanic la majoritatea măsurilor fiscale care au agitat pieţele financiare

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 1,8%, continuând evoluţia pozitivă pentru a treia şedinţă consecutiv.

La Londra, indicele FTSE 100 a avansat cu 0,9%, după ce noul ministru britanic de Finanţe Jeremy Hunt a eliminat cea mai mare parte a măsurilor din planul de 45 de miliarde al premierului Liz Truss, care includea reduceri de impozite nefinanţate. Aceste măsuri au provocat turbulenţe pe pieţele financiare şi au obligat Banca Angliei să cumpere de urgenţă obligaţiuni guvernamentale pe termen lung.

Toate componentele indicelui Stoxx 600 au evoluat în creştere, sectorul imobiliar cu aproape 4%, urmat de sectroul turismului şi călătoriilor, cu 3,3% şi de sectorul bancar, cu 2,3%.

Acţiunile europene au scăzut în ultimele săptămâni, investitorii fiind îngrijoraţi de pericolul recesiunii implicat de măsurile agresive ale băncilor centrale de a tempera inflaţia.

Acţiunile Credit Suisse au urcat cu 2,6%. Reuters a relatat că banca elveţiană a contactat cel puţin un fond suveran de investiţii din Orientul Mijlociu, pentru o injecţie de capital.

Titlurile ITV au urcat cu 9,1%, după ce Financial Times a scris că firma media explorează opţiunile pentru divizia sa de producţie ITV Studios.

Indicele german DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 1,7%, CAC 40 al bursei din Paris a avansat cu 1,83%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 1,86%.

 

Ultimele Articole