AcasăEconomieBurseBursele europene închid în creştere înaintea deciziei Fed, susţinute de titlurile bancare

Bursele europene închid în creştere înaintea deciziei Fed, susţinute de titlurile bancare

Astfel, indicele FTSE-100, al bursei din Londra, a închis în creştere cu 0,65%, până la 5.320,26 puncte, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a urcat cu 1,58%, la 5.903,43 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a câştigat 1,09%, la 3.875,82 puncte.

Sectorul bancar a fost printre principalii câştigători ai şedinţei, după ce presa a relatat că autorităţile de reglementare la nivel mondial vor acorda băncilor o perioadă de graţie, înainte de a le obliga să implementeze regulile mai stricte de capital stabilite de Comitetul de la Basel, diminuând temerile că băncile vor fi nevoite să lanseze noi majorări de capital în viitorul apropiat.

Pieţele au primit pozitiv miercuri şi statisticile publicate în SUA. Astfel, rata anuală a inflaţiei din SUA a urcat în noiembrie la 1,8%, în ton cu aşteptările, după ce preţurile de consum au avansat cu 0,4% faţă de luna anterioară, ca urmare a preţurilor mai mari plătite pentru energie şi îngrijirea medicală.

În acelaşi timp, Departamentul Comerţului a anunţat că numărul de locuinţe noi intrate în construcţie au crescut cu 8,9% în noiembrie, la o rată anuală ajustată sezonier de 574.000, uşor sub estimări.

Piaţa aşteaptă acum comunicatul de după şedinţa de două zile a Federal Reserve, ce va fi făcut public la 21:15, ora României.

Bursele americane erau de asemenea în creştere în jurul orei 19:00, ora României: Dow Jones creştea cu 0,32%, indicele compozit Nasdaq câştiga 0,67%, în timp ce indicele mai extins Standard & Poor’s 500 avansa cu 0,61%. (NewsIn)

Ultimele Articole