BVB: BET a urcat cu 2%, un nou maxim al acestui an (VIDEO)

În şedinţa de tranzacţionare de marţi, lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti a crescut cu 56%, până la 31,5 milioane de lei. Totodată, pe piaţa obligaţiunilor a fost transferat un pachet cu titluri de stat, pentru suma totală de 4,2 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,97%, în timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 1,86%. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a câştigat 2,38%, iar ROTX, jucat la Bursa din Viena, a crescut cu 2%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 2,02%, iar BET-NG, care reflectă evoluţia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursă, a câştigat 2,1%.

În ceea ce priveşte cei mai lichizi emitenţi de la BVB, acţiunile SIF Oltenia au înregistrat din nou cel mai mare rulaj, de 8,37 milioane lei, iar cotaţia acestora a urcat cu 2,26%, la 1,81 lei.

Titlurile SIF Moldova s-au scumpit cu 2,72%, până la 1,51 lei, în urma unor schimburi de 2 milioane de lei. În sectorul bancar, acţiunile Băncii Transilvania au câştigat 2,18%, la cursul de 2,34 lei, iar valoarea tranzacţionată a fost de 2,36 milioane de lei. Totodată, preţul titlurilor BRD SocGen a crescut cu 1,31%, la 15,5 lei, pe o lichiditate de 1,2 milioane lei.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed