AcasăEconomieBurseBVB, in scadere usoara

BVB, in scadere usoara

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat, miercuri, cu 0,03%, față de închiderea din ședința precedentă, ajungând la 6.996,61 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a scăzut și el cu 0,03%, până la 7.640,52 puncte. În același timp, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a pierdut 0,35%, ajungând la valoarea de 30.395,08 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de miercuri de pe BVB este Electrocontact SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 5,51%. Pe poziția a doua se află Electroputere SA, cu un avans de 4,78% al prețului acțiunilor, fiind urmată de UAMT SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 4,39%. Totodată, titlurile Rocarbon SA Buzău s-au apreciat cu 3,36%, iar cele ale Turism Felix SA Băile Felix cu 2,49%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Petrolexportimport SA: -11,96%. Un declin de 9,37%, față de ședința precedentă, au avut-o și titlurile Conted SA Dorohoi, în timp ce titlurile TMK-Artrom SA au suferit o depreciere de 4,17%. Acțiunile Fondului Deschis de Investiții BET Tradeville SA au scăzut cu 2,7%, iar cele ale Aerostar SA au pierdut 2,62% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, miercuri, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea SA: 15,81 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de circa 13,52 milioane lei, FP fiind totodată și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

Ultimele Articole