x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1269
string(8) "economie"

ByteDance a convenit să renunţe total la operaţiunile din SUA ale TikTok – surse

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 02.08.2020, 5:00

Oficiali americani au spus că TikTok, a cărei companie mamă este din China, reprezintă un risc pentru securitatea nţională din cauza datelor personale pe care le gestionează.

Concesia făcută de ByteDance va arăta dacă ameninţarea preşedintelui Trump de a interzice TikTok este o tactică de negociere sau dacă intenţionează să interzică aplicaţia de socializare care are până la 80 de milioane de utilizatori activi zilnici în Statele Unite.

Trump a spus vineri reporterilor aflaţi la bordul Air Force One că va emite un decret pentru interzicerea TikTok în Statele Unite, cel mai devreme sâmbătă.

”Nu acordul despre care am auzit, că vor cumpăra şi vinde…nu suntem o ţară de fuziuni şi achiziţii”, a spus Trump.

ByteDance încerca anterior să păstreze o participaţie minoritară la operaţiunile din SUA ale TikTok, dar Casa Albă nu a fost de acord.

Potrivit unei noi propuneri de acord, ByteDance va renunţa total la participaţia la TikTok, iar Microsoft va prelua TikTok în SUA.

Unii investitori ai ByteDance din SUA vor avea oportunitatea să preia participaţii minoritare la TikTok, au adăugat sursele.

Aproximativ 70% din investitorii străini ai ByteDance provin din Statele Unite.

Casa Albă a refuzat să comenteze dacă Trump va accepta concesia oferită de ByteDance.

Reprezentanţii ByteDance din Beijing nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Potrivit noii propuneri a ByteDance, Microsoft, care deţine şi reţeaua de socializare  pentru profesionişti LinkedIn, va răspunde de protejarea datelor tuturor utilizatorilor americani. Planul permite ca o altă companie, în afară de Microsoft, să preia TikTok în SUA, au adăugat sursele.

Microsoft nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

ByteDance a fost evaluată în acest an la 140 de miliarde de dolari, atunci când unul dintre acţionarii săi, Cheetah Mobile, a vândut o participaţie mică de acţiuni la aceasta, într-o tranzacţie privată.

Majoritatea veniturilor ByteDance privind din publicitatea de pe aplicaţiile deţinute în China, care includ Douyin, o versiune chineză a TikTok, aplicaţia de agregare a ştirilor Jinri Toutiao, aplicaţia de streaming video  Xigua şi Pipixia, o aplicaţie pentru video-uri de glume şi umor.