Câciu: „Avem nevoie de un președinte-jucător”

Anunțul lui Adrian Câciu

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a declarat duminică, la PrimaNews, că electoratul așteaptă ca PSD să aibă un candidat propriu la președinție, considerând această așteptare drept normală. Acesta a subliniat necesitatea unui „președinte-jucător, capabil să deschidă ușile marilor cancelarii și să aibă un cuvânt de spus la masa deciziilor din Consiliul European”.

În contextul alegerilor, ministrul a vorbit despre importanța înțelegerii modului în care oamenii percep activitatea Guvernului după patru ani marcați de reconstrucție, pandemie și crize succesive.

Adrian Câciu a transmis că avem nevoie de un președinte-jucător, capabil să deschidă ușile marilor cancelarii și să aibă un cuvânt de spus la masa deciziilor din Consiliul European.

„Avem nevoie și de un președinte-jucător, dar nu cum a fost Băsescu. Un președinte care să ducă. Te duci, deschizi ușile marilor cancelarii, ai un cuvânt de spus acolo, să fii la masa deciziilor la Consiliul European. Păi, noi venim doar cu ce a zis Consiliul. Eu n-am auzit în ultimii patru ani ca președintele nostru să fi bătut cu pumnul în masă în Consiliul European cum face Orban. Că iese, că nu iese până nu pare că iese. Nu vreau să fim nici așa agresivi, dar să avem un rezultat pentru România, nu să luăm act de faptul că s-a decis ceva și după aia găsim conțopiștii să descrie legea ce s-a decis acolo, fără ca noi să fi fost parte a deciziei,” a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Referitor la coaliția de guvernare, Câciu a menționat că păstrarea coaliției până în septembrie ar reduce riscul certurilor interne.

„România chiar nu are nevoie de chestiunea asta. Românii s-au săturat să ne vadă cum ne pupăm în umbră și ne boscorodim la televizor. Adică ipocrizia asta nu ține,” a concluzionat ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed