AcasăEconomieFinante PersonaleCadou de la ANAF în 2023: Orice român poate ”beneficia” de o...

Cadou de la ANAF în 2023: Orice român poate ”beneficia” de o inspecție la sânge a finanțelor

Noutatea fiscală din 2023 constă în faptul că persoanele fizice pot fi selectate în mod aleatoriu în scopul efectuării unei verificări a situației fiscale personale. Legiuitorul stabilește faptul că într-un an nu pot fi selectate mai mult de 10% din totalul persoanelor potențiale pentru efectuarea verificării situației personale. În această situație se utilizează procedura notificării de conformare voluntară.

OUG nr. 188/2022 modifică substanțial prevederile din Codul de procedură fiscală, când sunt reglementate proceduri de colectare a creanțelor fiscale sau controale și inspecții fiscale.

Actul normativ trebuie analizat din perspectiva termenului de intrare în vigoare în sensul că unele prevederi normative intră în vigoare în data de 29 decembrie 2022, data publicării în Monitoul oficial, alte prevederi normative intră în vigoare în data de 08 ianuarie 2023 – în termen de 10 zile de la publicarea în Monitorul oficial, iar alte prevederi intră în vigoare în data de 01 ianuarie 2026.

În plus, unele prevederi din prezenta ordonanță se aplică inspecțiilor fiscale începute înainte de publicarea în Monitorul oficial a prezentei ordonanțe.

Trebuie să ținem cont și de actualele prevederi normative, din cauza faptului că noile reglementări sunt adoptate în contextul existenței unei proceduri deja aplicabile.

Articolul integral pe republica.ro

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.