Calendar Evaluare Națională 2024. Când se afișează rezultatele

Calendar Evaluare Națională 2024. Când se afișează rezultatele. Începe Evaluarea Națională 2024 în doar câteva zile.

Elevii claselor a VIII-a susțin Evaluarea Națională 2024 începând cu 25 iunie. Prima probă este cea la Limba Română, urmată de Matematică, iar apoi limba maternă.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației, primele rezultate sunt afișate pe 3 iulie. Ulterior, elevii au la dispoziție câteva ore pentru a depune contestații.

Afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024 se va face pe 9 iulie 2024. Iată calendarul complet:

Calendar Evaluare Națională 2024. Când se afișează rezultatele

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Amintim că primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere la liceu în 2024 va fi media gimnazială.

Există însă și o serie de noutăți anul acesta. Una dintre ele constă în faptul că lucrările vor fi scanate în clasă și corectate ulterior pe o platformă digitală.

Mai exact, lucrările elevilor care susțin simulările examenelor naționale sunt scanate de profesorii asistenți, conform ghidului Ministerului Educației, document consultat de Edupedu.

Documentul mai arată de asemenea și că lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată și colțul din dreapta desfăcut. În cazul lucrărilor cu mai multe pagini cu colț, cum sunt cele de la examenul de bacalaureat, acestea se vor scana secretizate. Platforma elimină automat prima pagină a lucrării, cea care a fost scanată nesecretizată.

Documentul mai arată că fișierul rezultat în urma scanării va avea două pagini negre în plus față de lucrare: prima și ultima. Profesorii asistenți verifică dacă paginile sunt complete și lizibile. Dacă există pagini care nu sunt clare, profesorii corectori le vor șterge și vor scana din nou lucrarea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed