AcasăEconomieCalifornia se confruntă cu întreruperi de curent pe fondul temperaturilor extreme

California se confruntă cu întreruperi de curent pe fondul temperaturilor extreme

Oficialii le-au cerut locuitorilor să economisească energia între orele locale 16.00 şi 21.00, când temperaturile au crescut la peste 38 de grade Celsius. California Independent System Operator, care administrează reţeaua, a avertizat pe site-ul său cu privire la posibile pene de curent în acea perioadă.

Acesta este cel mai mare test pentru reţeaua Californiei din vara anului 2020, când întreruperile ce curent au afectat mai multe regiune ale statului. Anunţul vine pe măsură ce războiul Rusiei în Ucraina declanşează o criză energetică în Europa şi temperaturile record sunt cauzate de schimbările climatice de pe tot globul.

”Este destul de clar că Mama Natură ne-a depăşit. Realitatea este că trăim într-o epocă a extremelor – căldură extremă, secetă extremă”, a declarat guvernatorul Californiei Gavin Newsom, care a emis miercuri un ordin executiv pentru a elibera sursele de alimentare de urgenţă, în timpul unei conferinţe de presă.

Cea mai gravă secetă din ultimii 1.200 de ani a cuprins aproape fiecare centimetru din California în această vară, debitele râurile şi fiind foarte scăzute. Acest lucru are implicaţii semnificative pentru un stat care generează aproximativ 10% din electricitate din baraje hidroelectrice şi care a închis multe centrale cu gaze naturale în ultimii ani.

Se estimează că cererea de energie electrică a Californiei va creşte în săptămâna viitoare şi va ajunge la 48 de gigawaţi luni şi marţi, reprezentând cea mai mare cerere a reţelei de stat din 2017, potrivit operatorului de reţea, cunoscut sub numele de Caiso.

Apelul referitor la conservarea energiei a venit cu câteva ore înainte ca parlamentarii statului să decidă soarta celei mai mari instalaţii de generare a energiei din stat: centrala nucleară Diablo Canyon. Cele două reactoare atomice – ultimele rămase în stat – sunt programate să se închidă până la sfârşitul anului 2025. Cu toate acestea, guvernatorul Gavin Newsom îi îndeamnă pe legislatori să prelungească viaţa centralei cu cinci ani pentru a sprijini reţeaua împotriva întreruperilor de curent pe măsură ce statul face tranziţia spre energia regenerabilă.

 

Ultimele Articole