Călin Goia își diversifică investițiile pe Bursă. Sfatul solistului de la Voltaj: ”Eu aș fi precaut. Piața…”

Călin Goia își extinde orizonturile financiare investind la Bursă. Solistul de peste 25 de ani solist al popularei formații Voltaj, una dintre cele mai de succes trupe din showbiz-ul românesc, a făcut bani frumoși mai ales din concerte cu trupa.

Cu o medie anuală a încasărilor de aproximativ jumătate de milion de euro, Voltaj a cunoscut un succes constant de la relansarea sa la începutul anilor 2000. Pe lângă cariera muzicală, Călin Goia, în vârstă de 47 de ani, a devenit un investitor versatil, deținând o ceainărie în centrul Bucureștiului, investiții imobiliare și activând ca broker și investitor la Bursă.

Goia și-a început cariera de investitor pe Bursa cu o sumă de 10.000 de euro

Goia și-a început cariera de investitor pe Bursa de Valori București în 2005, cu o sumă inițială de 10.000 de euro, plasată în acțiuni simple precum SIF-urile și acțiunile bancare. „Fiind absolvent de Finanțe (ASE București) , am învățat că banii trebuie investiți. Am început cu 10.000 de euro în chestii simple și, odată cu primele câștiguri, suma investită a crescut”, a explicat artistul. Între 2005 și 2008, a obținut cel mai mare randament de 50%, semnificativ peste câștigurile oferite de depozitele bancare.

Călin Goia își diversifică investițiile pe Bursă

Totuși, nu toate experiențele pe piața de capital au fost pozitive. În 2008, criza financiară și neînțelegerile cu brokerul său au dus la pierderi substanțiale. „Am dat mână liberă brokerului, ceea ce a fost o greșeală. Am ajuns să dețin acțiuni ale unor companii care s-au delistat și nu le mai pot vinde decât cu o pierdere de 70%”, a declarat Călin Goia. Colaborarea s-a dovedit a fi „o experiență nefericită”, culminând cu un proces în care brokerul a încercat să recupereze un împrumut de 500.000 de lei și dobânzile aferente. „Au pierdut procesul, toate tranzacțiile fiind în responsabilitatea lor”, a explicat el.

În prezent, Călin Goia deține acțiuni la câteva SIF-uri, dar se confruntă și cu investiții pe care nu le poate valorifica. „Acum sunt în pauză. Nu prea mai am energia necesară să mă ocup de Bursă, având în vedere că am trei copii și că prima mea investiție rămâne muzica”, a mărturisit solistul care mai deține și o ceainărie în București, dar și mare școală de muzică, Voltaj Academy.

Deși nu mai este la fel de activ pe Bursa de Valori București, Goia rămâne informat și recomandă prudență investitorilor. „ Eu aș fi precaut pentru că piața se poate duce și mai jos”, a concluzionat el.

https://www.money.ro/calin-goia-este-profesor-la-propria-scoala-de-muzica/

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed