AcasăEconomieCamera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care introduce un nou...

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care introduce un nou mod de calcul al impozitelor pe clădiri pe baza grilei notariale, de la 1 ianuarie 2025 / Legea merge la promulgare

Suprataxarea contractelor de muncă part-time va rămâne în continuare aşa cum este prevăzută în Ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal, mai arată proiectul de lege adoptat miercuri de către deputaţilor.

„Impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române”, conform sursei citate.

Impozitul pe dividende este declarat şi plătit la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care este plătit dividendul.

Un amendamente la propunerea legislativă care fusese admis de comisia de buget a Camerei care e emis raportul de admitere a proiectului de lege şi anume cel privind taxarea jocurilor de noroc a fost respins în plenul forului legislativ.

„Împozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 1.000 lei, (faţă de 66.750 lei cât este în Ordonanţă), se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. 2 asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 30 lei”, arată amendamentul respins de către plen.

 

Prin urmare, plafonul neimpozabil rămâne de 66.750 lei.

 

Pe 12 octombrie, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei Deputaţilor de miercuri a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

Ultimele Articole