Campus privat: Cererea de spaţii de cazare pentru studenţi a crescut cu 15% înainte de începerea noului an şcolar

0
19
Campus privat: Cererea de spaţii de cazare pentru studenţi a crescut cu 15% înainte de începerea noului an şcolar

“Începerea unui nou an şcolar în context pandemic îi obligă pe studenţi să caute locuri mai sigure de cazare pentru perioada studiilor universitare, iar campusurile private devin în acest context o opţiune tot mai căutată. Cererea de spaţii de cazare în West Gate Studios, primul şi cel mai mare campus privat din România cu o capacitate de cazare pentru 1.600 de studenţi şi tineri profesionişti, a crescut cu 15% înainte de începerea noului an şcolar, iar gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019”, arată datele companiei.

„Pandemia nu a fost uşoară nici pentru studenţi sau pentru tinerii aflaţi la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăţa şi de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an şcolar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulţi caută soluţii pentru a-şi proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opţiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea”, explică Cristian Slave, general managerul campusului West Gate Studios şi unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites dezvoltate de Genesis Property.

Campusul privat situat în West Gate Business District cuprinde 800 de garsoniere şi apartamente cu o capacitate totală de 1.600 de locuri, iar studenţii au acces la piscină, sală de fitness, un spaţiu de evenimente, un restaurant, o bibliotecă, parcare, curăţătorie sau la servicii medicale private.

“Componenta offline a vieţii de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesionişti de pe piaţa muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecţi sau avocaţi buni fără ca aceştia să aibă o experienţă relevantă în viaţa reală, atât pe plan educaţional, în stadiul de învăţare şi practică, dar şi în plan profesional, la început de carieră”, a mai spus Cristian Slave.

Genesis Property este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experienţă de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park şi West Gate Business District din Bucureşti.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.