AcasăGeneralCanada are un vaccin împotriva Ebola

Canada are un vaccin împotriva Ebola

Aproximativ 800 până la 1.000 de doze din acest medicament experimental ar putea fi trimise, a afirmat Gregory Taylor, director adjunct al agenției.

Zece doze din medicamentul cunoscut sub numele VSV-EBOV au fost trimise la un spital din Geneva, la cererea OMS și cu ajutorul grupului Medici fără Frontiere.

Folosirea medicamentelor împotriva Ebola în fază experimentală este justificată, a decis o comisie de etică medicală reunită de OMS care și-a anunțat marți concluziile.

Liberia a anunțat în această săptămână că a cerut doze din medicamentul ZMapp, care se pare că a fost deja folosit în tratarea a doi doctori. Cererea a fost aprobată și în țară au fost trimise doze de ZMapp.

Organizația Medici fără Frontiere, care are sute de membri în Africa de Vest, a salutat decizia OMS, dar a explicat faptul că în afară de medicamente este nevoie de creșterea masivă a numărului lucrătorilor medicali.

Potrivit OMS, până la 9 august au fost înregistrate 1.800 de cazuri confirmate și suspecte de Ebola și peste 1.000 de decese.

 

 

Ultimele Articole