x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(7) "energie"

Când ai resurse şi nu ştii ce să faci cu ele. Cum Ungaria poate să facă ceea ce România nu este în stare

”Un pas important este dezvoltarea platformei regionale de contractare (regional booking platform), care respectă toate prevederile în vigoare din 3 noiembrie 2013. Formarea unei burse lichide de gaze care să se bucure de sprijinul industriei şi care să echilibreze preţul regional al gazului sunt obiective atât de importante, încât fiecare jucător ar trebui să le atingă, atât în Ungaria, cât şi în ţările vecine.“

Author: Mihai Voican | Sursa: BUSINESS MAGAZIN | Publicat: 27.03.2018, 16:13

Paragraful este extras din raportul pe 2014 realizat de compania de transport al gazului din Ungaria, FGSZ, şi arată cum o ţară lipsită aproape în totalitate de resurse şi-a construit încă de acum cinci ani rolul de hub regional. Ungaria dovedeşte prin strategia paşilor mici că nu este important la cine e resursa, ci cum poţi să creezi bogăţie locală prin resursa altora.

 

Platforma Regională de Contractare a gazului este în linii mari o aplicaţie destinată tranzacţiilor transfrontaliere cu gaze naturale prin care participanţii la licitaţii pot rezerva capacitate pe anumite direcţii.

 

Articolul integral pe BUSINESS MAGAZIN.