Când încep programele Rabla și Rabla Plus. Câți bani dă statul pentru o mașină electrică

0
4
Când încep programele Rabla și Rabla Plus. Câți bani dă statul pentru o mașină electrică

Sumele diferă în funcție de autoturismul pe care vrei să-l cumperi: clasic, cu motor pe benzină sau motorină sau electric/hibrid.

 

 

 

Realizare istorică! Gaură neagră, creată cu succes într-un laborator

 

 

 

Ministrul promite că cele două programe ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu sunt pregătite chiar pentru luna aceasta. Mai mult, spune Tanczos Barna, va exista „finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto”.

 

 

 

Complimentul pe care l-a primit Șoșoacă din partea unuia dintre cei mai râvniți burlaci ai României

 

 

 

„În luna martie pregătim toate programele care vor fi lansate în 2021 prin AFM. Cu siguranţă mergem mai departe. Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto, pentru că asta înseamnă practic ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’. ‘Rabla Clasic’ înseamnă înlocuirea maşinilor vechi, ‘Rabla Plus’ înseamnă o altă dimensiune, înseamnă circulaţie pe drumurile publice cu mijloace de transport care nu au amprentă de carbon. Mergem mai departe cu programele respective şi alocăm sume suficiente ca să fim eficienţi, să schimbăm parcul auto. Sper să putem aloca sume mai mari. Sumele pe maşină vor fi cel puţin egale cu sumele pe care le-am avut până acum”, a afirmat ministrul Barna.

 

Anul trecut un tichet clasic prin programul Rabla a valorat 6.500 de lei, iar pentru programul Rabla Plus – adică achiziția unei mașini electrice sau hibrid – subvenția a fost de 45.000 lei – ceea ce înseamnă aproape 10.000 de euro.