Când îţi poţi refinanţa creditul

Vlad Elias, directorul de la Cooper Pear a declarat pentru Money TV că rescadenţarea unui credit poate constitui o soluţie doar dacă credeţi că puteţi plăti rate mai mari după periaoada de graţie. Asta pentru că, după o perioadă în care banca poate fi de acord să plătiţi doar dobânda la credit, veţi avea o rată mai mare decât cea iniţială.

 

Specialistul a mai spus că, în cazul în care vreţi să vă refinanţaţi creditul la o altă bancă, nu va mai trebui să plătiţi costurile transferului creditului. Scrisoarea prin care banca la care aţi contractat creditul o trimitea băncii refinanţatoare şi pentru care trebuia să plătiţi a fost înlocuită cu un grafic de rambursare la zi.

 

Problema refinanţării este, la creditele contractate înainte de 2008, că bunurile nu mai au aceeaşi valoare. Pentru un credit imobiliar puteţi face o refinanţare dacă în momentul contractării creditului, suma pe care aţi luat-o de la bancă nu reprezenta valoarea integrală a imobilului sau nu aţi făcut creditul la gradul maxim de îndatorare.

 

Robert Dobrescu, membru al Asociaţiei de Consiliere a Clienţilor Bancari a spus că, în cazul în care aveţi un diferend cu banca este bine să înaintaţi o acţiune în instanţă împreună cu mai mulţi clienţi ai băncii. În felul acesta costul procesului va fi mult mai mic, dar va dura mai mult. Dacă vreţi o soluţie mai rapidă, trebuie să daţi singuri banca în judecată.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed