Când se plantează roșiile și când se montează solarul

0

Când se plantează roșiile și când se montează solarul. Dacă vrei să te apuci de grădinărit și îți dorești să ai propria ta grădină cu roșii în acest an, mai este puțin și trebuie să te apuci de treabă.

Roșiile se plantează atunci când temperatura pământului este de plus 11 grade, pentru 4-5 zile consecutiv.

Când se plantează roșiile și când se montează solarul

Pentru a fi siguri că facem ce trebuie, introducem înainte un termometru în pamant, la o distanta de 10 cm adancime si apoi il vom lasa timp de 10 minute, pentru că temperatura solului este diferita de cea din aer.

Daca temperatura este sub 8 grade, mai astepam pana vin zilele calduroase.

În ceea ce privește perioada calendaristică recomandată,aceste conditii le puteti avea in jurul datei de 15 – 25 aprilie.

Când se plantează roșiile și când se montează solarul

Dacă aveți solar, lucrurile se schimbă destul de mult, în sensul că aici temperatura este mai ridicată, așa că puteți planta roșiile mult mai devreme.

Chiar de pe 25 martie puteți începe să faceți acest procedeu. Veți planta roșiile cu mâna, în gropi care să nu fie foarte adânci, ci să aibă aproximativ 2 centimetri. Recoltarea se poate face în luna mai. De asemenea, puteți planta roșiile în solar în luna iunie și în acest caz, le veți recolta în august și septembrie.