AcasăGeneralCând și unde va avea loc concursul Eurovision în anul 2023

Când și unde va avea loc concursul Eurovision în anul 2023

BBC și Uniunea Europeană de Radio și Televiziune au anunțat ce orașe sunt pe lista scurtă pentru a organiza Eurovision 2023. Iată când va avea loc concursul muzical și în ce orașe s-ar  putea organiza! scrie redacția.ro.

Când și unde va avea loc concursul Eurovision în anul 2023

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle și Sheffield au fost acceptate pe lista scurtă a orașelor-gazdă pentru concursul Eurovision Song Contest, care va avea loc în Regatul Unit în mai 2023, scrie BBC.

Lista a fost dezvăluită în cadrul emisiunii Zoe Ball Breakfast Show de la BBC Radio 2, cu o apariție invitată a supervizorului executiv al concursului Eurovision Song Contest, Martin Österdahl, care a declarat cursa pentru orașul gazdă „bună de plecare”!

Alături de ei s-a aflat DJ-ul (și mega-fan al Eurovision) Scott Mills, care a explicat că Regatul Unit este gazda concursului în numele Ucrainei, care a câștigat anul trecut datorită orchestrei Kalush Orchestra și cântecului lor Stefania.

Echipa Eurovision va explora cele 7 locații în următoarele săptămâni și va invita potențialele orașe gazdă să prezinte tot ce au mai bun de oferit.

20 de orașe s-au arătat dornice pentru a organiza Eurovision 2023

BBC a primit expresii de interes din partea a 20 de orașe, din toate cele patru națiuni ale Regatului Unit: Anglia, Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor. Toți candidații au demonstrat cum vor reflecta cultura, muzica și comunitățile ucrainene pentru a marca faptul că Ucraina este câștigătoarea concursului Eurovision din acest an.

Cele 7 orașe au fost preselectate pe baza capacității lor de a îndeplini un set de cerințe minime care să demonstreze că au capacitatea, priceperea și experiența necesare pentru a găzdui un eveniment de o asemenea amploare și complexitate. Având în vedere perioada scurtă de timp disponibilă până la organizarea evenimentului, procesul de selecție a fost puternic orientat spre demonstrarea experienței anterioare în găzduirea unor evenimente internaționale majore, precum și a capacității de a demonstra că sunt capabile să găzduiască o sărbătoare a muzicii contemporane.

Orașele-gazdă preselecționate vor trece acum la a doua și ultima etapă, în care li se va cere să își dezvolte mai detaliat ofertele. Selecția orașului gazdă pentru concursul Eurovision 2023 va fi decisă de BBC împreună cu EBU, iar orașul câștigător va fi anunțat în toamnă.

Decizia finală cu privire la orașul gazdă câștigător va fi determinată de orașul sau regiunea care va obține cel mai mare punctaj în raport cu un criteriu de evaluare convenit, evaluat de BBC.

Ce criterii trebuie să îndeplinească orașul care va organiza Eurovision 2023

  • Să dispună de o locație adecvată și de spațiu suficient pentru a îndeplini cerințele concursului Eurovision Song Contest
  • Angajamentul pe care îl poate lua un oraș sau o regiune pentru găzduirea evenimentului, inclusiv contribuția financiară
  • Forța ofertei culturale, care include activități locale și regionale în afara ecranului, precum și prezentarea culturii și a muzicii ucrainene.
  • Alinierea cu prioritățile strategice ale BBC în calitate de serviciu public de radiodifuziune, cum ar fi furnizarea de valoare pentru toate categoriile de public și sprijinirea economiei creative în Regatul Unit.

„Dorim să mulțumim tuturor orașelor și regiunilor care au depus oferte pentru a găzdui concursul Eurovision de anul viitor. Avem șapte orașe fantastice pe care le ducem în runda următoare. Felicitări pentru Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle și Sheffield – este interesant să vedem o astfel de varietate de candidaturi din toată Marea Britanie. Ne-am angajat să oferim un concurs al cântecului cu adevărat unic, care să celebreze Ucraina minunată și să promoveze muzica și creativitatea britanică în toată diversitatea sa”, a declarat Kate Phillips, directorul BBC Unscripted Content.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.